Fra kaldloft til loftstue

04/23/2024

Utgangspunktet var et kaldloft som ikke hadde noen bruksverdi for kunden, vi i Byggmester1 har fått æren av å bygge det opp til en innredet loftstue med toalettrom og et ekstra soverom.

Loftsetasjer består som regel av skråtak med mye areal som ikke kan regnes som bruksareal. Men med kreative løsninger kan et kaldloft bygges om til familiens nye samlingssted.

Nødvendige oppgraderinger av loftet

På dette loftet er det mange tiltak som er gjort for å få det til å bli en loftstue som tilfører boligen ekstra bruksverdi. Pipen ble revet for å frigjøre gulvplass. Det gamle gulvet ble revet og vi rettet opp grunnlaget slik at vi kunne legge et nytt og moderne gulv.

Alle yttertak og yttervegger ble isolert med innblåst trefiberisolasjon. Dette sikrer ikke bare et behagelig inneklima, men også betydelige energibesparelser på lang sikt.

For å øke romfølelsen på loftet ble vindusåpningen utvidet, det er også lovpålagt med store vinduer som kan fungere som rømningsvei nå som dette loftet inneholder både oppholdsrom og soverom. Takvindu gir et flott lysinnslipp på loftet som er med på å gi en bedre romfølelse.

Økt bruksverdi av boligen

I tillegg til en loftstue ble det etablert både soverom og toalettrom på loftet. En flott trapp ble satt inn for å sikre sømløs tilgang fra loft og ned til den underliggende etasjen. Boligen har nå fått tre nye rom og økt bruksverdi for eierne.


Totalentreprenør

På dette prosjektet har vi i Byggmester1 vært totalentreprenør med alle fag inkludert. Det sikrer fin flyt i prosessen for kunden da vi tar oss av prosjektledelse. Slik at kunden ikke behøver å tenke på koordinering av alle inkluderte.

Vi i Byggmester1 takker for oppdraget og setter pris på tilliten fra våre kunder.