Pusse opp kjelleren

03/27/2023

Et stort potensiale i kjelleren

Har du en kjeller i boligen din som du ønsker å gjøre noe med? Mulighetene er mange. En kjeller kan brukes til mye. Det er en fin mulighet til å samle boder og andre praktiske rom, eller ønsker du et samlingssted for ungdommene i huset? Det er mange muligheter med kjelleren. Vi hjelper deg gjerne med å finne løsningene som passer deres behov.


Dersom kjelleren skal benyttes som oppholdsrom er det flere krav som stilles. Du må også søke om byggetillatelse for å gjøre om et kjellerrom eller bod til bruksrom.

Rømningsvei er pålagt
Rømningsvei er pålagt


Det du må tenke på er:

  • Kjelleren må være tørr
  • Romhøyden må være minst 2 meter
  • Godkjent rømningsveg
  • Radonsikring

Alt dette har vi lang erfaring med og hjelper deg gjerne. Dersom du ønsker å lese mer om dette kan du lese Sintef sin artikkel her

Utleiebolig i kjelleren

Flere av våre kunder ønsker å innrede en eksisterende bolig til utleiedel. Det er en stor investering i starten da det ofte betyr at du må bygge både bad og kjøkken i boligen, men tenker man langsiktig på det vil det ofte lønne seg. Når utleiedelen er i kjelleren din er det en del av din bolig, noe som betyr at det er en skattefri inntekt (så lenge utleiedelen er mindre enn hoveddel). Dersom du lurer på om din kjeller egener seg som utleiedel, ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg å se hvilke løsninger som finnes.

Oppussing av kjeller

Dersom boligen din allerede har godkjente oppholdsrom i kjelleren, men du ønsker å fornye det er det en enklere jobb enn det vi har nevnt over. Overflateoppussing kan gjøre mye med en eksisterende kjeller.

Vi gleder oss til å høre fra deg om ditt prosjekt. Ta kontakt med oss i dag.